Medical Class 1

Medical Class 1


Psykologisk screening


Før du søger ind på pilot- eller flyvelederuddannelsen, skal du igennem en psykologisk screening for at få vurderet dit mentale helbred. Du skal være opmærksom på, at du skal have foretaget den psykologiske screening umiddelbart inden din første helbredsundersøgelse hos flyvelægen (AeMC).


I den psykologiske screening anvendes der valideret og myndighedbestemt testmateriale. EASA-reglerne som ligger til grund for den psykologiske screening er ens overalt i luftfartsbranchen indenfor EU.


Vær opmærksom på, at det er flyvelægen (AeMC) der gennemgår og endeligt godkender resultatet af din mentale helbredsundersøgelse.


Step 1


Book din screening i god tid. Du kan ringe eller maile til os for at booke tid. Du kan også booke via hjemmesiden. Psykologiske screeninger foregår som

regel om torsdagen.

Step 2


Du skal møde 15 min før din screening begynder. Du bedes medbringe NemID og billed-ID. Screeningen

tager cirka 3 timer og består af samtale med en psykolog og udfyldelse af spørgeskemaer. 

Step 3


Dit screeningsresultat er en samlet vurdering, som foretages på baggrund af spørgeskemaer samt klinisk interview. Det er normalt at være spændt/nervøs og det påvirker

ikke dit samlede resultat.  

Svar

Din psykologiske screening gennemgåes af den flyvelæge (AeMC), som skal udstede din førstegangsgodkendelse. Det er flyvelægen der afgør, om du får din helbredsgodkendelse. Du får svar af flyvelægen i forbindelse med din medicinske helbredsundersøgelse.


Afbud

Hvis du bliver forhindret i at møde til en aftale, bedes du give besked hurtigst muligt på telefon eller mail. Ved afbud senere end 24 timer inden din aftale, opkræves der fuldt honorar.


Praktisk

Screeningerne finder sted centralt i Aarhus ca. 20 min. gang fra Aarhus hovedbanegård og rutebilstationen. Der er gode parkerings-muligheder i området, bl.a. i Magasins P-hus og i Grønnegade.


Betaling

Du kan betale med kontanter eller MobilePay. Betalingen skal finde sted til selve screeningen.