Om

Flyvepsykologisk Center


Flyvespykologisk Center ledes af psykolog Stine Moldt, som har erfaring fra det flyvepsykologiske speciale. Hun har i samarbejde med AeMC-Jylland og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen lavet psykiatriske helbredsscreeninger af flyveleder- og pilotaspiranter. Endvidere psykologiske undersøgelser af operative flyveledere, piloter og øvrigt luftfartspersonale ved behov for vurdering af om psykologiske, psykiatriske eller rusmiddelrelaterede faktorer kompromitterer flysikkerheden.


Stine Moldt er medlem af European Association for Aviation Psychologists (EAAP), som er et europæisk netværk for flyvepsykologer. Hun er bekendt med både luftfartslovgivningen og EASAs Part Med/Part 965. Branchekendskabet indebærer desuden indsigt i de mentale og livsrelaterede belastninger, der ofte knytter sig til de arbejdsbetingede stressorer, som luftfartspersonalet eksponeres for.


Stine Moldt er autoriseret psykolog, specialist i klinisk psykologi og godkendt supervisor på specialistniveau. I tillæg til dette kommer flere års erfaring som faglig leder i specialklinik på Aarhus Universitetshospital.

 


Tilknyttede psykologer


Flyvepsykologisk Center har flere tilknyttede psykologer. Alle psykologer er nøje udvalgte autoriserede psykologer med mange års klinisk træning. De har alle bred erfaring med både behandlings- og udredningsopgaver. Alle psykologer har fået grundig indføring i det flyvepsykologiske område og relevant lovgivning. Alle tilknyttede psykologer modtager løbende supervision. Tilknyttede piloter/luftfartseksperter


Flyvepsykologisk Center har tilknyttede piloter og kabinepersonale med mange års erfaring fra luftfartsbranchen. De fungerer dels som interne peers og dels som luftfartseksperter fx på træningskurser for peers.

Flere årtiers kombineret erfaring og

ekspertise i psykologi og luftfart

Kort om klinikken

Flyvepsykologisk Center ligger i hjertet af Aarhus. Der er gode parkerings-muligheder i området, bl.a. i Magasins P-hus og i Grønnegade. Der er ca. 20 min. gang til klinikken fra Aarhus hovedbanegård og rutebilstationen.

Flyvepsykologisk Center er funderet på et tæt samarbejde mellem erfarne psykologer og piloter. Vores mission er at styrke piloters mentale helbred og performance under hensyntagen til flysikkerheden.